top of page

2 tot 29 juni 2014 in het Jubelpark ‘Brussels in the Sky’,

Tijdens deze tweede editie van ‘Brussels in the Sky’, van 2 tot 29 juni 2014 in het Jubelpark, steelt Italië de show. Dagelijks bereidt en serveert een van de 7 topchefs een gastronomische vijfgangenlunch voor 22 genodigden en 2 diners in de hemel van de hoofdstad van Europa.
‘Dinner in the Sky’ is op en top Belgisch en Brussels, en scheert intussen hoge toppen in meer dan 45 landen. Onlangs kwamen daar trouwens nog Mexico, Qatar en Kroatië bij! ‘Dinner in the Sky’ wil dat succes delen met de stad waar het allemaal begon. Zo ontstond ‘Brussels in the Sky’: een ambitieus gastronomisch festival dat in 2013 voor het eerst werd georganiseerd in samenwerking met VisitBrussels. Tijdens het festival worden 7 Brusselse sterrenchefs uitgedaagd om een eigen interpretatie te geven van de gastronomische cultuur uit een gastland. En dat hoog in de Brusselse hemel.
De 7 Brusselse sterrenchefs:
- Yves Mattagne van Sea Grill**
- Lionel Rigolet van Comme chez Soi**
- Pascal Devalkeneer van Chalet de la Forêt**
- David Martin van La Paix*
- Giovanni Bruno van Senzanome*
- Bart De Pooter van Wy*
- Luigi Ciciriello van La Truffe Noire*

28 /10/2012

Op de E40 in Veurne is vanmorgen vroeg een Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een ongeval. Hij ging met zijn truck door de vangrail en stortte metersdiep naar beneden. De man werd pas vijf uur later gevonden, onder zijn cabine. De snelweg is nu nog altijd afgesloten om de vrachtwagen te takelen.

14 /10/2011

In Nieuwpoort is vrijdagmorgen 14/10/2011 een kusttram ontspoord. Daarbij raakten 31 mensen gewond, onder wie 2 zwaar gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Misschien maakte de bestuurder een fout. Getuigen zeggen dat hij te snel reed.

30 /01/2011

NIEUWPOORT - Een kusttram van De Lijn is zondagmorgen om 4.15 uur volledig ontspoord op de rotonde bij de Albert I-laan en de Elisalaan in Nieuwpoort-Bad. De bestuurder werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Er vielen geen gewonden. Dat meldt Dirk Schockaert, woordvoerder van De Lijn.De tram kwam uit de richting van Nieuwpoort toen hij in een linkse bocht van negentig graden volledig ontspoorde. De drie compartimenten boorden zich door een werfafsluiting en belandden tientallen meters verder op een braakliggend stuk grond.

De bestuurder werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Er waren geen andere inzittenden. De kusttram is een van de twee trams die 's nachts routineritten uitvoeren om de elektrische bovenleidingen ijsvrij te houden.

Er werd een kraan en oplegger gevorderd om het tramstel weg te takelen. Dat zou tegen de middag moeten gebeuren. De politie leidt het autoverkeer voorlopig weg van de rotonde. De sporen en de bovenleidingen zijn niet beschadigd. Het tramverkeer zal enkel hinder ondervinden tijdens de takelwerken.

Tijdens de takelwerkzaamheden aan de ontspoorde tram in Nieuwpoort-Bad rijden er geen trams langs de kustlijn. Er worden vervangbussen ingelegd tussen Westende-Bad en het station van De Panne. De hinder zou nog duren tot 17 uur.

BEKIJK HIER ONS AANBOD AAN KRANEN VOOR VERHUUR IN OOSTENDE. HEBT U VRAGEN OF WILT U DE JUISTE KEUZE BESPREKEN MET ONZE MEDEWERKERS? CONTACTEER ONS!

bottom of page